Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://utstillingsvinduet.no/index.php/blog/klaer/item/815-t): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/utstiaal/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 955

TEST av superundertøy fra Badaboom

Klær

Flere produsenter jobber nå med å finne andre mer miljøvennlige materialer enn plastikk for sine superundertøy. Den Norske produsenten Badaboom har en rekke produkter produsert av bambus.

Vi har tidligere prøvd enkeltprodukter av bambus, uten at vi er blitt spesielt imponert, så når vi fikk undertøyet fra denne leverandøren var det med en viss skepsis.

Badaboom beskriver fremgangsmåten av produksjon av stoffet «bambus viskose» på denne måten: «Etter høsting blir bambus tørket og knust, lagt i vann og presset til et masselignende cellulosepapir. Fibrene blir lagt i kaustisk soda og karbonsulfid.  Bambusmassen blir grundig vasket og til slutt definert som viskose fra bambus. Silkeaktige tråder blir spunnet og vevd til stoff. Ferdig stoff i bambusviskose har en glatt, myk og jevn tekstur. Stoffet blir så gjort om til magisk myke og vakre badaboomtekstiler fri for kjemikalier.»

Denne leverandøren har en rekke plagg og produkter produsert av bambus. Her er plagg til alle, alt fra spebarn, til voksne menn og kvinner.

Vi har testet superundertøy for barn og voksne. Den nevnte skepsisen forsvant etter kun kort tid. Plaggene sitter som støpt på kroppen. De gnager ikke og de klør ikke. De er rett og slett aldeles fantastisk å bruke. Er du vant til supertynne og supermyke ullprodukter, vil du også like disse klærne. De er myke som den beste ulla, og tight som de beste syntetiske plaggene. Her får du faktisk det beste fra både ull og syntetiske plagg. Sliter du med allergier eller hudproblemer, kan det være greit å ha prøvd klær produsert av bambus viskose. Fasongen på disse klærne passet oss alle, voksen som barn. Damene nevner at det var en fordel med at buksen var såpass «høy i livet».

Det skal sies at vi ikke har brukt plaggene på de kaldeste dagene, men vi har brukt de ned til 10 minusgrader.  Som mange av de andre plaggene vi har testet opp igjennom årene, har disse plaggene den egenskapen at de holder oss varme når det er kjølig, men at de også virker kjølende på varme dager og tunge økter.

Vask er gjennomført etter anvisning, og vi har ikke sett unormal slitasje etter vask. De beholder sin fasong på en meget god måte.

Prisen på 849.- er veldig hyggelig, du får mye klær for pengene.

Disse plaggene kan være et godt alternativ for både dere som trener i kulda, og dere som bare er ute på en tur gjennom alle årstider.

 

Pluss:

Varmer og kjøler

Sitter som støpt på kroppen

Myk og smidig

God kvalitet, holder fasong etter vask

 

Minus:

Tørker ikke like raskt som den tynneste ulla

Sist redigertlørdag, 27 juli 2019 13:56
(0 Stemmer)
Lest 11765 ganger
Merket under :
Logg inn for å kommentere