Garmin® inReach® Mini Marine Bundle

Friluftsliv

En toveis satellittkommunikasjonsenhet optimalisert for eventyr til havs.

Garmin presenterer inReach Mini Marine Bundle, ett nytt tilskudd i den populære satellittkommunikasjonsserien med satellitt- og toveiskommunikasjon med SOS-alarm via satellittnettverket Iridium®1. inReach Mini Marine Bundle er beregnet for bruk på sjøen og inneholder i tillegg til enheten ett robust brakettfeste og en 12-volts strømkabel. For å kommunisere med inReach kreves ett abonnement. Det finnes flere ulike abonnement, månedsvis eller år og med ulike typer av tjenester som inngår. For båtføreren er dette fleksibelt og man kan avbryte abonnement i lavsesong om det er ønskelig.

Den kompakte inReach mini er en uvurdelig følgesvenn for båtføreren, seileren og fiskeren og kan kobles mot flere av Garmins produkter og andre mobilenheter. Man behøver ikke uroe seg for dårlig mobildekning, inReach fungerer overalt ved bruk av satellittnettverket Iridium. Den nye inReach Mini Marine Bundle presenteres på Fort Lauderdale International Boat Show 31/10-2018.

– InReach Mini er din kommunikasjonsmulighet for å holde kontakt utenfor mobilnettverket, og gir deg og dine venner og familie trygghet når du befinner deg på tur, forteller Dan Bartel hos Garmin.

– Uansett om du vil høre fra deg for å fortelle at fisken biter og at du blir litt sen, om du ønsker å holde kontakten med dine kjære under lengre turer til havs eller ved nødsituasjoner ombord gir inReach Mini muligheten til å både sende og motta beskjeder, spore og dele reisen og ved behov også utløse SOS-alarm.

inReach Mini er liten, knapt 10x5 cm og veier kun 120 gram. Allikevel er den kraftig, med funksjoner som gir mulighet til både toveis beskjeder og sporing ved nødsituasjoner. Enheten kan benyttes alene eller paret med kompatibel enhet, inklusive det brede utvalget av Garmins GPSMAP-kartplottere og andre mobile enheter. Trådløs enhet-til-enhet-tilkobling lar deg fjernstyre enheten for å sende og ta imot beskjeder selv om enheten ligger nede i båten. inReach Mini kan også tilkobles Garmins populære quatix 5 GPS-smartklokke, hvor man også fra klokken kan utløse SOS-alarm eller sende beskjeder.

Ved hjelp av Earthmate®-appen er det enkelt å pare inReach Mini til kompatibel smarttelefon2,som gir ubegrenset tilgang til kart, flybilder og ulike diagrammer. Sammenkoblet med smarttelefon kan man også utnytte samtlige inReach-funksjoner på telefonen, inklusive posisjonsreferanse og dele denne med alle kontakter. Appen gir smidig tilgang til enhetens kontaktliste uten behov for manuell oppdatering.

Som med alle inReach-enheter kan man ved nødsituasjoner utløse SOS-alarm og sende ett nødsignal til GEOS®, ett internasjonalt samordningssenter for nødsituasjoner som finnes tilgjengelig døgnet rundt. GEOS sporer enheten som utløste SOS-alarmen, kontakter videre redningssentralen og sender den hjelp som behøves. GEOS bekrefter att hjelp er på vei og oppdaterer også brukeren kontinuerlig om status for responsteamet. GEOS kontakter i tillegg dine krisekontakter og oppdaterer de om situasjonen.

inReach-enhetene gir også tilgang til en skytjeneste hvor man ikke bare kan planlegge fremtidige reiser med spesifikke veipunkter og ruter, men også for å lage preprogrammerte meldinger og hurtigtekster. På webstedet kan man synkronisere og håndtere enhetens innstillinger, oppdatere programvare, lenke til sosiale medier og lagre ubegrenset med sporingsdata. For å motta spesifikke værvarsler leverer valgt tjenesteleverandør detaljerte værvarsler direkte til inReach Mini. Man velger enten basis- eller premiumpakken for land eller marine, ser forholdene for aktuell plass, veipunkt eller fremtidige destinasjoner.

inReach Mini er designet for å tåle ekstreme forhold, er robust og vanntett i henhold til IPX7-standard3. inReach Mini Marine Bundle leveres med ett innebygd, oppladbart lithiumbatteri med batterilevetid på opptil 50 timer i standardmodus med 10-minuttersporing og opptil 20 dager ved 30-minutters intervall i forlenget sporingsmodus. Enheten leveres med en marinebrakett, 12-volts strømkabel og flytebånd.

inReach Mini Marine Bundle beregnes å være tilgjengelige i mars 2019

(0 Stemmer)
Lest 2290 ganger
Logg inn for å kommentere