Garmin quatix® 5

Friluftsliv

Garmin presenterer quatix 5, neste generasjon GPS-smartklokke spesielt designet for en maritim livsstil.

quatix 5 er mer enn en ordinær klokke. Ved tilkobling mot kompatible Garmin kartplottere og annen maritim elektronikk, fungerer quatix 5 som autopilotkontroll, muliggjør markering av veipunkter til MFD og strømmer data. I dette vises fart, dybde, temperatur og vind, regattafunksjoner og mye mer. I tillegg til forhåndslastede marinespesifikke applikasjoner inneholder quatix 5 også aktivitetsprofiler for løping, turgåing, sykling, svømming, roing og mer.

Med en forlenget batterilevetid, daglig aktivitetsmåling, smartvarsling og Garmin Elevate™ pulsmåling på håndleddet, kan man benytte quatix 5 24/7 både til lands og til vanns. quatix 5 er bygget for å tåle det maritime miljøet, den måler 47mm i diameter og har en røff men slank design med detaljer i rustfritt stål og en mer kompakt kasse enn tidligere modeller. Takket være de nye QuickFit™ remmene tilgjengelig i metall, lær og silikon kan brukere raskt skifte remmene på sekunder og uten bruk av verktøy.

“Enten det er fiskere, kanopadlere, kajakkpadlere, seil- eller motorbåteiere - quatix 5 er tilpasset en maritim livsstil,» forteller Christer Skaug hos Garmin. «Klokken kombinerer kvaliteter fra vår populære fenix® 5 multisportklokke-serie, med funksjoner spesielt tilpasset maritime brukere. quatix 5 er trolig den mest avanserte og allsidige maritime smartklokken i dagens marked.»

quatix 5 kan parres med annen kompatible Garmin elektronikk, og kan da strømme NMEA® 2000 data samt gi brukeren øyeblikkelig tilgang til viktig informasjon som fart, dybde, temperatur, vindinformasjon med mer – rett til håndleddet. I tillegg kan quatix 5 kontrollere autopiloten til å forandre heading, aktivere/deaktivere hold, styre etter en aktiv rute og gå på mønstre når den er tilkoblet et GHC 20 betjeningspanel.

quatix 5 gjør det også lettere å markere og lagre veipunkter – ved å trykke på en knapp kan quatix 5 bli brukt til å markere veipunkter på en tilkoblet plotter. I tillegg kan man også benytte quatix 5 til å kontrollere underholdningssystemet om bord takket være den innebygde FUSION-LINK™ Lite appen som kontrollerer tilkoblede StereoActive™ produkter samt andre ANT-støttede stereo modeller.

quatix 5 er spesielt designet for en maritim livsstil, og gir oppdatert tidevannsdata for området man befinner seg i hvis den er tilkoblet en smarttelefon, og man vil ha tilgang til disse dataene opptil syv dager. Den har også ankervaktalarm for å advare om avdrift, samt en ankerkalkulator som forteller den riktige lengden med dreggetau man bør benytte.

For konkurranseseilere har quatix 5 slagassistent, nedtellingstidtaker, avstand til start linje og time to burn.

For fisking har den en konkurransetimer og en fangstlogg som hjelper til med å holde oversikt på hvor mye fisk man har fått og tiden som gjenstår før man må tilbake for innveiing.

quatix 5 er designet for å tåle elementene og er vanntett ned til 100 meter, samt har en skjerm med LED baklys som er lettlest selv i direkte sollys. Med en EXO™ antenne og høysensitiv GPS mottaker med GLONASS-støtte, har den mulighetet til å spore i mer utfordrende miljøer enn en GPS alene. quatix 5 har opptil 24 timers batterilevetid i GPS-modus, 60 timer i UltraTrac™-modus og opptil to uker i smartklokke-modus (avhengig av innstillinger).

I tillegg til de maritime og multisport-funksjonene som quatix 5 innehar, kan den også bli brukt for daglig aktivitetsmåling slik at man kan ha den på seg hele tiden. Den har flere tilkoblede funksjoner og når den er parret opp mot en kompatibel smarttelefon kan man få smartvarsler for samtaler, SMS og e-poster rett på håndleddet. quatix 5 er kompatibel med Connect IQ™, en åpen plattform hvor tredjeparts utviklere kan lage applikasjoner så man kan tilpasse sin klokke akkurat slik de vil.

quatix 5 er tilgjengelig i to versjoner: quatix 5 og quatix 5 Sapphire. quatix 5 Sapphire har ripefritt safirglass og kommer med en rustfri stål-rem i tillegg til en blå silikon QuickFit-rem. Med en anbefalt utsalgspris på 8.999,- NOK er den også Wi-Fi® kompatibel slik at brukere kan koble til sitt hjemmenettverk og automatisk synkronisere med Garmin Connect™ når den er innenfor rekkevidde. Standard quatix 5 kommer med en blå silikon QuickFit-rem og har en anbefalt utsalgspris på 6.399,- NOK.

Sist redigertonsdag, 28 juni 2017 07:15
(1 Stemme)
Lest 2320 ganger
Logg inn for å kommentere